lördag 27 februari 2010

Hur fungerar Silhouette Cuttingmaskinen ? Här e tips!

Lina undrade om min maskin som jag har, så här kommer bilder med lite steg för steg. Och som tack för hennes omtanke så kommer ett litet kuvert i nästa vecka i hennes brevlåda med en del plock som jag hoppas hon kan få nytta av.
Här har vi då lilla pärlan .
Jag börjar med att öppna programmet i datorn :

Sen väljer jag motiv jag vill skriva ut. Jag har över 2000 nedladdade motiv. Swirls,tags,figurer,boxar,texter, högtider och mycket, mycket mer.

En del motiv är inte i färger, tex swirls och en del figurer. Dom kan jag då fylla med färg och få den färg jag vill ha. Men nu väljer jag färdiga motiv. Drar i dom så jag får den storlek jag vill ha. 
Jag skriver ut på akvarellpapper, men man kan ta annat, tex hobbykartong eller cardstock. Bara det inte är för tjockt för det klarar kanske inte skrivaren av eller maskinen om man vill ha det genomskuret.

Här är då utskrivet med markeringar som jag då lägger på en speciell matta som är självhäftande för att hålla kvar papperet.

Här laddar jag maskinen efter markeringarna.

Stänger luckan och klickar på "Cut"

Här är det så färdiga resultatet. Papper som blir över blir bra att stämpla på till smågrejer.

När man köper denna maskin så får man på köpet ladda ned gratis i 1 år. Och jag har verkligen laddat ned. Nu kommer jag kanske aldrig använda alla. Men jag har dom, det är kanske som dom säger, "mer vill ha mera"
Hoppas detta ger svar nog på dina frågor.

1 kommentar:

Linapyssel sa...

Ooooohhh, TACK för att du e en sån PÄRLA!!!!! Nu fattar jag hur en "S" funkar....vilken toppen grejj, en sån nästan måste man ju ha på nått sätt!!
Finnurlig pryl det där. Och du, du e väl för goooooo!!!!! Ska det komma saker i min låda???? Hihihiiiiii, spännande. Jag hoppas verkligen att dina pippifåglar dimper ner till dig på måndag....annars blir jag svettig i pälsen. Så fort du har dom tryggt i din famn så tjinga till så jag kan andas ut!!

Ha en härlig dag kära du!!!
Bamse kram Lina