tisdag 25 maj 2010

Tutorial på rosor.

Enligt önskemål så ska jag visa hur jag gjorde mina rosor. Jag hittade en länk på Youtube, men istället för en video på 10 min ska jag kortfattat visa här vad som behövs. Busenkelt.
Material: Sidentyg i polyester,pärlor,tändare,nål och tråd och dekoration till baksidan. det kan vara löv eller som de hade på videon , fjädrar och glitterband.

Klipp ut fyrkanter, här är mina mått, till varje ros har jag använt 2 av varje men det är som man själv vill, man kan göra mindre rosor eller större. När du klippt ut fyrkanter  så klipper du bort hörnen.

Eftersom jag fotograferar så blir det svårt att visa med tändare så jag visar här på ett ljus. Nudda lågan försiktigt så det smälter/drar ihop sig och resultatet
blir så här:

Nu sätter du ihop antal rundlar , tar nål och tråd trär igenom från botten, trär på pärlor, 1,3,5 vilket du vill...........fäst ....Sen tar du glitter på fingrar och gnuggar på blombladen för fin effekt. Jag väljer rosa eftersom jag har rosa pärlor. Men det är en smaksak. Man behöver ju inte ha ljust tyg som jag. Men jag har 2 påslakan jag inte gillar så det kan bli hur många rosor som helst.


Så där, här har vi rosen. I slutet gjorde jag en rundel av CS och på den limmade jag blad och band med limpistol och sist blomman. Lite glitter på bladen. Busenkelt.
Lycka till !

Kram Marina6 kommentarer:

Linda Horn sa...

Dom är bara sååååå läckra, tack vännen för bra beskrivning!!! Då ska man bara leta reda på lite bra och snyggt tyg då... för dessa bara måste jag testa!!

Kram

Linapyssel sa...

Duktig duktiga DU, en jätte bra tutorial Marina!! Pyssel Fia där!!!
Thii ,jag känner mig så lycligt lottad trallalla la la laaaa!! Om bara postis ville komma!!!

Stor kram från mig

Kajsan sa...

JÄTTE fina verkligen!
Tack för att du delar med dig! :)
Mvh Karin

Mummylade sa...

underbart!

Linapyssel sa...

Kära Marina!!
Det värmer ända ner i tårna, blommorna är bara det ljuvligaset jag sett och kortet ett HÄRLIGT Marina verk!!!
Jag är rörd in i hjärteroten!!
Tack du snällaste människa
Kramar i massor
Lina

Gurkiss Scrappande sa...

Super läckert. Tack för denna tutorial :)

Kram Gurkiss