lördag 26 juni 2010

Lurad på tårta......

Eftersom jag jobbade igår och åt midsommarmat på jobb så bestämde jag och min man att vi äter lite idag. Men det spelar ingen roll, det kan man ha ofta.
Nåja, jag gjorde en smarrig marängtårta med jordgubbar. Smakade gott till kaffet på eftermiddan. Sen kom min äldsta son Johan på besök med sin Klara.
Klara är en Rotweiler, snäll som bara den. Hon sniffade efter godsaker.....inte konstigt med tanke på att min man gav henne oxfilé första gången hon var här. 
Nåja, Johan fick tårta och sen skulle jag ställa in resten i kylen, drygt en halv sådan.....då.....kommer Klara som från ingenstans och bara börjar glufsa i sig tårta. Så det var bara låta henne äta resten. Jag hann aldrig reagera och när jag väl gjorde det så stod hon emot mina försök att ta bort henne.  Så nu får vi titta på tårtbitarna jag gjort idag....slät kopp kaffe blir det.5 kommentarer:

NHL sa...

Tjusigt och garanterat icke-hund-lockande-mat!
Detta får mig att minnas min numera döda morfar. På tiden när det begav sig, var han en hejjare på att göra tårtor och sååååå stolt över sina verk.
En jul hade han gjort en fin tårta och pyntat med nogrannt utvalda marsipantomtar från konditoriet. Han ställde in den i kylen, skulle bara stå där ett litet tag. MEN på något vis lyckades morfar välta ut en burk SILL över tårtan, ja det var ju sill och spad överallt! Tomtarna var dränkta i spadet och bredvid dem på tårtan plaskade sillbitar.
Morfar han tog detta så hårt att han aldrig mer gjorde tårta! Hoppas du tar hundattacken lite mildare :-) för den tårtan lät som om den förtjänas att göras fler gånger!

Himmelriket sa...

Underbar tårta!

susanne´s smulor sa...

Supersnyggt!!!
Det skulle sitta fint med en tårtbit till kvällsfika nu känner jag....
Ja, det var inte det lättaste att hitta maskrosor. Jag lyckades hitta några på skuggiga platser så pass att det räckte till en sats iaf. Nu har jag gjort syrénsaft och det är jättegott vill jag lova!! Fast det var samma sak där...fanns knappt syréner så att det räckte.
Jag har haft det lugnt och skönt på midsommar. God mat och dryck och traditionellt firande...precis som det ska vara. Ha en trevlig kväll!
Kram sussa

Evas Pyssel sa...

Oj så mycket trevligt det finns på din blogg. Tårtbitarna är för läckra. Har aldrig gjort sådana annars är det kul att göra annat än kort. Roligt att din blogg heter Frideborg. det hette min mamma som andranamn. Sällan man träffar på det namnet. // Eva

Linapyssel sa...

Kalori fri tårta funkar fint för mig!! Dom är jätte vackra Marina!!! Väldigt kreativt av dig..jag kan skönja en lite romantisk stil..... Mycket trevligt!!!!!
Massor med varma kramar lina