lördag 17 juli 2010

"Sommarjobb"

Mitt första kort jag gjorde i stugan. Hade laddat med massa digistamps som jag tänkt måla . Lovade en jobbarkompis att skicka ett kort. Blommorna i bakgrunden är en bit vaxduk jag köpte till stugan, knapparna från min dotters klänning, hon tyckte den var ful så jag klippte till en tuffare look och knapparna blev över.


Detta kort gjorde jag till min vän Nina som föder upp engelska staffar. Vi skulle få vår valp därifrån i september. Dagen efter hon fått kortet var dom och röntgade Bianca den blivande mamman inför förlossning, det fanns inga valpar i magen, hon hade vid nåt tillfälle fått missfall. Familjen har nu sorg.  Vi hade längtat, planerat i ett helt år. Det gjorde ont.

Som jag skrev i mitt förra inlägg så beställde min syster 8 till tårtbitar. Jag kan säga att jag börjar bli ganska trött på dom nu, fast jag har fler beställningar på dom....men det får vänta.
Första tårtbiten är till hennes barnbarn Zelda och nyaste Hedda som föddes när vi var i stugan.
Zelda fick en liten charm med en ängel där det står "an Angel for an angel"Hedda fick en liten älva i sin rosett.

På dessa två tårtbitar hade jag liten egen dekoration, rosen satt jag och knåpa av dekorpapper som jag chalkade sen. Och tagen på den orange tårtbiten hade jag gjort själv, men fick klippa ned den lite för den var för stor.
Det blommiga pappret är från Indiko som jag köpte på min första shoppingtur till Mima´s i Halmstad.
De bruna blommorna stansade jag ut från Expressens sportbilaga efter jag klistrat  på hårdare papp. Chalkade dom med vintagedistress. Blev rätt coolt tycker jag.


Mediumet som jag var hos i påskas är en tuff kvinna. Min syster går på kurs hos henne och ville att hon skulle ha en tårtbit.
Fjäril och bladstans från MS och min shoppingtur. 
Hon blir nog glad för denna, hon älskar lila och svar, har blekt håret vitt nästan och en svart slinga.


Tårtbit i rött sa min syster. Visst.....Tim Holtz  dekor, målade blommor i mahogny som sprayats med glimmer mist.
Vår sjuka vän som min syster är stödvän hos. Vi lekte med henne som barn och hon har varit sjuklig i många år. Hon är allergis mot precis allt nästan.
Hon fyller på år på måndag . Jag la i en trisslott sen ska min syrra lägga i nåt mer. Hon tål ju inget så det blir svårt att hitta på nåt.

Sist men inte minst....bilder på min första tripp till Mima´s i Halmstad. Kalaset gick på strax under 1000:- Fjärilspunchen har tre stämplar som man kan stämpla innan man punchar. Klart coolt. Pins, charms,dekorpapper,lite Tim Holtz,blad, 6 stämplar som låg i påse alá REA och en lite ful skalbaggestämpel hihi...Jag måste ha nåt ful i mina arbete nästan jämt , halvpärlor,lim,cardstock.....men mer vill ha mycket så det blev en tur till. Men det har jag inte fotograferat än...så det kommer i nästa inlägg. 

3 kommentarer:

Carina sa...

Hej!
Det var värst vad du "jobbat"under semestern.Väldigt mycket fint och tårtbitar i massor!
Gillar hundkortet och det var tråkigt med valparna.Men det går väl fler tåg.

Veronica sa...

Hej!
Vilka underbara tårtbitar och kort du gör.
Jätte fina!!

Pling sa...

Vilka underbart söta tårtbitar du har gjort! Man skulle bara vilja äta upp dem :), Pling